Start
Knip- Naailessen
Costumière
Coupeuse
Lerares
Kinder patroontekenen
Contact

Modevakschool Hennies

Kinderkleding Patroontekenen


U leert in deze opleiding hoe u patronen voor kinderkleding maakt. Ook het maken van kinderkleding leert u in deze opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een examen voor het diploma Kinderkleding patroontekenen bij de Stichting Modevakopleidingen Modanka.


Wat leert u

Grondpatronen tekenen van maat 56 tot en met maat 176.


De grondpatronen of basispatronen houden in lijfjes, mouwen, rokken en broeken. Ook de zogenaamde mouwaanplaatsing komt aan de orde, voor het maken van bijvoorbeeld de raglanmouw, of de mouwinzet volgens de confectiemanier.


Het tekenen van patronen voor kinderkleding zoals een sweatshirt, joggingpak, blouse, jack, rok, broekrok, jurk, overalls e.d. Ook het tekenen van kraagjes, boordjes, zakken, capuchons en dergelijke komen aan bod.


Verder wordt het aanpassen van de patronen op maat behandeld. Wat juist bij kinderkleding erg belangrijk is, omdat alle kinderen zich op hun eigen manier ontwikkelen.


Tevens leert u verschillende kneepjes, welke speciaal voor kinderkleding gewenst zijn. Zoals tricot boordjes/manchetjes zakken, passen met verschillende vormen, applicatie maken en rits inzetten.


Examen

Afsluiting voor het diploma kinderpatroontekenen bij de Stichting Modevakopleidingen Modanka is mogelijk


Huiswerk 

Ca. 6 uur per week

 

Studieduur

 1 les van 2 uur per week


Opleidingsduur

1 jaar