Costumière
Coupeuse
Lerares
Kinderkleding
Knip- naaicursus
Kneepjescursus
Op Maat Cursus
Op Maat Cursus

Modevakschool "Sweet Buster"

Kinderkleding


Het is soms moeilijk leuke patronen voor kinderkleding te vinden. Of de patronen zijn niet in de juiste maat. Kinderkleding is bij uitstek geschikt om creativiteit in te ontplooien.


Voor wie

Deze cursus is geschikt voor iedereen die kinderkleding maakt. Voor eigen gebruik en om er de eigen creativiteit in te leggen. Ook om het patroon op de maat van het kind aan te passen.

Om er uw beroep van te maken, voor kinderkleding in het algemeen om bijvoorbeeld in opdracht of voor in een boetiek te werken.

 

Wat leert u

Grondpatronen tekenen van maat 62 tot en met maat 176. Het tekenen van patronen voor kinderkleding zoals een sweatshirt, joggingpak, blouse, jack, rok, broekrok, jurk, overalls e.d.

Ook het tekenen van kraagjes, boordjes, zakken, capuchons e.d. komen aan bod. Verder wordt het aanpassen van de patronen op maat behandeld.

Tevens leert u verschillende kneepjes, welke speciaal voor kinderkleding gewenst zijn. Zoals tricot boordjes/manchetjes zakken, passen met verschillende vormen, applicatie maken en rits inzetten. 


Diploma

Afsluiting voor het diploma kinderpatroon tekenen bij de Stichting Modevakopleidingen Modanka is mogelijk.


Huiswerk:     

± 6 uur per week


Studieduur:   

1 x per week 2,5 uur les


Studieduur:   

1 x per week 2,5 uur les