Uncategorized

De terugkeer van de bucket hat: Een trend die de moderegels herschrijft

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat sommige modestukken uit de late jaren ’80 en ’90 een enorme terugkeer hebben doorgemaakt in de hedendaagse modewereld. Eén daarvan is het embleem van de jaren ’90 streetwear: de bucket hat. Het is niet langer een modestuk uit het verleden, maar een modern mode-item dat weer helemaal terug van weggeweest is. Je kunt eigenlijk al niet meer om de bucket hat heen. 

Oorspronkelijk bedoeld als functionele hoed voor vissers, met zijn wijde rand om het gezicht te beschermen tegen de zon, werd de bucket hat een stijlvol item toen hij in de jaren ’90 opdook in hip-hop en streetwear culturen. Hij stond symbool voor een onconventionele, bijna rebelse houding. Dit werd mede daardoor ook door grote rappers opgepakt. Denk hierbij aan LL Cool J die de bucket hat praktisch introduceerde aan het grote publiek. 

Tegenwoordig is de bucket hat terug, getuigend van een enorme groei. Deze hoed is niet alleen voorbehouden aan casual outfits, maar wordt nu ook op de catwalks van de grote modesteden gespot. Beroemdheden en mode-influencers dragen ze in hun dagelijks leven en tijdens modeshows, waardoor ze een essentieel onderdeel worden van hedendaagse mode vormen. 

Er zijn bucket hats in allerlei vormen, maten en kleuren – van eenvoudige, solide kleuren tot opvallende prints en patronen, en zelfs luxe materialen zoals leer en bont. Deze hoeden zijn een geweldige manier om een beetje persoonlijkheid toe te voegen aan je outfit en zijn net zo functioneel als stijlvol, waardoor ze perfect zijn voor zowel zonnige dagen als voor de momenten dat je gewoon een coole toevoeging aan je look wilt.

De populariteit kan ook worden toegeschreven aan hun unisex uitstraling. Zowel mannen als vrouwen hebben deze trend omarmd en gebruiken deze hoeden om hun outfits net dat beetje extra mee te geven. Van streatwear sterren tot catwalk modellen, van millennials tot Gen Z, de bucket hat is geliefd bij alle leeftijdsgroepen en geslachten. Dat maakt dit hoedje zo succesvol. Het leuke van de bucket hat trend is dat het toegankelijk en draagbaar is voor iedereen. Of je nu een fashionista bent die de laatste trends volgt, of gewoon iemand die op zoek is naar een praktische hoed om te dragen bij zonnig weer, er is een bucket die bij jouw stijl past. Mybuckethat heeft bijvoorbeeld erg mooie designs!

Hoewel het misschien lijkt alsof de bucket hat zijn piek heeft bereikt, is de trend nog lang niet voorbij. Modehuizen blijven dit accessoire opnemen in hun collecties, en het lijkt erop dat deze hoed een blijvende impact zal hebben op de modewereld. De bucket hat is inderdaad terug van weggeweest en het ziet ernaar uit dat hij voorlopig nog niet weggaat. Het bewijst dat mode cyclisch is, en dat wat ooit als ‘ouderwets’ werd beschouwd, nu weer helemaal in de mode kan zijn. 

Dus, waar wacht je nog op? Trek je bucket hat uit de kast en flaneer er stevig op los!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *