Uncategorized

Dit zijn de mooiste kleurencombinaties voor je outfits

Wat mooie kleurencombinaties zijn, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wie jij bent en wat je smaak is. Toch zijn er elk jaar weer wat trends op het gebied van kleurencombinaties in outfits, zoals de tijdloze aardetinten gecombineerd met pastelkleuren. In de schoenen van Gabor komt deze trend helemaal tot uiting. Je vindt er sneakers met lila en verschillende tinten terracotta, die helemaal bij deze trend passen. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan pasteltinten groen gecombineerd met beige en bruin, zoals de pumps van Gabor. Zijn pastelkleuren niet zo je ding? Hieronder lees je welke andere trends op het gebied van kleurencombinaties je kunt verwachten!

De colorblocking trend

Een trend afkomstig uit de jaren ‘60 tot ‘80 is colorblocking. Deze manier van kleuren combineren is vandaag de dag opnieuw een trend geworden en is erg populair in nieuwe kledingcollecties zoals die van Fabienne Chapot. Bij colorblocking worden meerdere uitgesproken kleuren met elkaar gecombineerd die met elkaar contrasteren. Zie bijvoorbeeld de Fabienne Chapot blouse in grasgroen, in combinatie een roze broek. Wat belangrijk is wanneer je kiest voor deze vorm van kleurencombinatie, is dat je harmonie in je outfit creëert. Je kiest bijvoorbeeld effen kleuren uit en laat de kleuren terugkomen in accessoires en schoenen.

Een zacht kleurenschema

In veel nieuwe kledingcollecties kom je een zacht kleurenschema tegen dat bestaat uit voornamelijk pasteltinten met hier en daar een accent. Lilla en babyblauw zijn een mooie combinatie van kleuren conform de laatste trends, maar olijfgroen en pastelroze bijvoorbeeld ook. Je vindt deze kleurencombinaties veel in zomer jurken en tops, in combinatie met bloemen patronen. Eigenlijk kun je alle zachte kleuren wel met elkaar combineren, of ze nu contrasteren of niet. Het belangrijkste bij deze trend is dat er geen donkere kleuren of tinten gebruikt worden, en al helemaal geen zwart bijvoorbeeld. Houd het dus bij pasteltinten en wit om zeker te weten dat je aan de laatste trends voldoet.

Gedurfd oranje

Oranje wordt de laatste paar jaren steeds populairder in kledingcollecties. De kleurencombinaties die worden gemaakt met oranje doen je waarschijnlijk denken aan een interieur uit de jaren ‘70, waarbij onder andere oranje, geel en bruin gecombineerd werden. Oranje staat in deze combinatie altijd centraal, terwijl de andere kleuren minder uitgesproken zijn en zachtere tinten hebben. Deze kleurencombinatie heeft definitief een comeback gemaakt in de kledingindustrie en kun je zelf ook goed toepassen in je eigen garderobe. Voor inspiratie kun je eens kijken naar typische interieurstijlen uit de jaren ‘70, waarin fel oranje altijd een centrale rol krijgt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *