Uncategorized

Welke laarzen hebben een brede schacht?

Ieder lichaam is anders, de één heeft een heel andere pasmaat dan de ander. Toch zijn zaken als kleding en schoenen veelal enkel beschikbaar in standaard vastgelegde maten, dus kan het voorkomen dat je net een voetvorm hebt waarbij veel schoenen niet goed passen. Een brede schacht is hier een voorbeeld van. De schacht van een laars is het deel waar je onderbeen in zit. Wanneer je dus brede kuiten hebt, heb je laarzen brede schacht nodig, en zullen veel laarzen je niet goed passen. Loop jij hier wel eens tegenaan? Hieronder lees je precies welke laarzen een brede schacht hebben en dus ideaal zijn voor bredere onderbenen.

Speciaal ontworpen laarzen

Er bestaan hele collecties aan laarzen die speciaal ontworpen zijn met een brede schacht, voor mensen met wat bredere kuiten dan gemiddeld is. Je kunt op deze manier elk soort laars aan. Er zijn stoere cowboyboots ontworpen met een brede schacht, variërend van traditioneel ogende western laarzen, tot meer chique modellen. Er zijn ook veel langere laarzen die tot net onder de knie vallen met een extra brede schacht.

Het materiaal

Je hoeft niet altijd alleen maar op zoek te gaan naar speciaal ontworpen laarzen, want het materiaal kan veel voor je betekenen. Wanneer je immers laarzen neemt van stretchend materiaal, kunnen deze voor zowel smalle als brede benen ideaal zijn. Je kunt hierbij denken aan neopreen, maar ook stretch suède of elastiek. Let er wel op dat het comfortabel rond je been zit en niet veel te strak.

De sluiting

Een ander element dat een laars ideaal kan maken voor bredere onderbenen is de sluiting. Wanneer je bijvoorbeeld laarzen neemt met een vetersluiting, kun je de laars precies afstellen op jouw been. Met veters zal de laars altijd mooi aansluiten, niet te strak maar ook niet te los. Andere laarzen hebben wellicht helemaal geen sluiting, maar hebben een zogenaamde elastische inzet. Dat wil zeggen dat er een kleine uitsparing zit aan één of beide kanten, waar een stuk elastiek in is gezet. 

Hoe meet je jouw schachtmaat?

De maat van je schoenen zegt niets over de breedte van je kuit, dus het is mogelijk dat je deze nog niet weet. Om te bepalen welke schachtwijdte je nodig hebt voor een laars, moet je de omtrek van je kuit opmeten. Hiervoor moet je staan met je voet plat op de grond en meet je met een meetlint de omtrek van het breedste punt van je kuit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *